Hvordan får vi flere mænd på sundheds-uddannelserne? Udviklingen har mange steder stået stille i årtier. Og det kønsopdelte arbejdsmarked er ikke kun et problem for den enkelte, men for arbejdsmarkedet generelt. Hvad gør vi? spørger Daniel Schwartz Bojsen.

Vi mangler rigtigt mange hænder i sundhedsvæsenet.  Det mærker kommuner og hospitaler hver dag. På sundhedsuddannelserne ser vi en faldende søgning. På sygeplejerskeuddannelsen er faldet over 20 pct. fra 2021 til 2022.  Vi kæmper derfor alle for at få vendt udviklingen. En af de ting, der springer i øjnene er dog, at vi i praksis stort set kun rekrutterer fra den ene halvdel af befolkningen. Kønsfordeling har betydning På sygeplejerskeuddannelsen er kun 7 pct. mænd på landsplan, og andelen har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind