Hospital nytænker tværsektorielle forløbsprogrammer Forløbsprogrammer for KOL er uhåndterlige og unødvendige, mener mange læger, der ikke bruger programmerne i det daglige arbejde. På Nordsjællands Hospital har personalet valgt at tolke programmerne bredt: De har gjort op med faste kontroller for i stedet at lade KOL-patientens individuelle behov styre den faglige indsats.

»De er kæmpestore og uoverskuelige«. »De flytter ikke en skid. Det er skønne spildte kræfter«. Sådan beskriver noget af personalet i almen praksis og på de lungemedicinske afdelinger på Sygehus Lillebælt og Nordsjællands Hospital de regionale KOL-forløbsprogrammer i en undersøgelse af programmernes effekt på det tværsektorielle samarbejde. Programmerne er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner for at skabe bedre, tværsektorielle patientforløb i de enkelte regioner og kommuner, men overordnet giver lægerne udtryk for, at programmerne er uhåndterlige og langt hen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind