Selv om der er væsentlige nybrud inden for frisættelse af den offentlige sektor, så vil det tage lang tid at komme i mål, mener Dennis Nørmark. Og lige nu mangler vi nogle klare politiske svar, mener han. Foto: Privat.

Dennis Nørmark: De offentlige ledere skal lære at slippe kontrollen Statsministeren taler om en frisættelse af det offentlige, og at flere beslutninger om f.eks. velfærdstilbud skal kunne træffes lokalt. Men er det bare paroler? Der mangler stadig en konkret politisk slagplan, mener forfatter og antropolog Dennis Nørmark. 

Egentlig har det længe været tydeligt for de fleste. Den offentlige sektor er blevet et stort bureaukratisk apparat, der hverken er effektivt eller genererer besparelser. Regeringen taler nu om nødvendigheden af den største frisættelse af det offentlige i ‘velfærdssamfundets historie’, som statsminister Mette Frederiksen (S) slog fast i sidste uge på KL’s landsmøde.  For hvis kongstanken er, at det faktisk er medarbejderne på et plejehjem, der i sammenspil med den ældre og de pårørende skaber de bedste rammer, skal beslutningerne...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.