Eksperter: Derfor er Løhde så magtfuld Som Sundhedsminister i en Løkke-regering har hun chefens øre. Men det er ikke hele forklaringen på, at Sophie Løhde er den mest magtfulde sundhedsminister i mange år. Holdet bag hende hører til de allerbedste på Slotsholmen, vurderer iagttagere.

MAGT: Sundhedsminister Sophie Løhde ligger nummer 2 på Dagens Medicins årlige magtliste. En langt højere placering end hvad hendes forgængere har opnået. Kommunal Sundhed bringer her forklaringen på, at den unge Venstre-politiker er så succesfuld som sundhedsminister. Kunne man krybe ind i samtlige hoveder, der nogensinde har siddet bag et ministerskrivebord, ville man finde én identisk overvejelse: »Gad vide, om jeg kan forklare statsministeren det her?« Dét kan sundhedsminister Sophie Løhde (V), lyder det fra flere iagttagere. Hvorfor dét gør hende magtfuld,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.