Innovationsminister Sophie Løhde (V) mener, at hvis offentlige ledere ikke præsterer at motivere de ansatte, bør de fyres.

Minister vil fyre utilstrækkelige offentlige chefer Hvis offentlige ledere er for dårlige, bliver de ikke fyret, står der i et nyt udspil. Det vil innovationsminister Sophie Løhde ændre på.

Hvis ledere i det offentlige ikke præsterer at motivere de ansatte, bør de fyres. Det siger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), på baggrund af udspillet En offentlig sektor rustet til fremtiden (pdf.). »Ledere, der ikke formår at lede, skabe præstationer, engagere og motivere, skal ikke vedblive med at være ledere,« siger ministeren til DR. Ledelseskommissionen har nemlig vurderet, at for mange offentlige ledere blot varmer stolen. »Derfor skal der naturligvis handles, hvis offentlige ledere ikke lever op til...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.