Døgnrytme og aggression er forbundet for demensramte Via forsøg med mus har forskere fundet en forbindelse mellem døgnrytme og aggressiv adfærd blandt demensramte borgere. Den aggressive impuls kan slukkes med medicin.

Forskere har med hjælp fra forsøg med mus fundet en forbindelse mellem døgnrytme eller ens indre ur og aggressiv adfærd blandt demensramte borgere. Fænomenet kaldes solnedgangssyndrom og tilstanden kan i værste tilfælde medføre, at der skal professionel hjælp til. »Vi har påvist, at døgnrytmen i mus er tæt forbundet med et aggressionscenter i hjernen via et cellekredsløb. Menneskets hjerne indeholder den samme gruppe celler, som findes i det kredsløb. Med den viden er vi nu i stand til at udvikle...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.