Chefer kan få aktindsigt i ansattes statusattester om langtidssygemelding Arbejdsgivere har ret til aktindsigt i statusattester fra læger om langtidssygemeldte medarbejdere. Chefer kan på den måde se, hvad medarbejdere har sagt til læger og psykologer.

Lægers data om langtidssygemeldte er ikke hemmelige for arbejdsgiverne. Arbejdsgiverne har nemlig ret til at søge aktindsigt i lægernes statusattester, skriver Politiken. Sagen drejer sig om, at en 46-årig langtidssygemeldt teknisk assistent blev sygemeldt med stress i december 2014, og stadig var det i sommeren 2015. Det kommunale jobcenter i Aalborg bad på det tidspunkt om at få såkaldte statusattester fra læge og psykolog, som jobcentret skal bruge til at vurdere sygeforløbet og den sygemeldtes muligheder for at vende tilbage...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind