Med nye metoder har medarbejdere på botilbud succes med at forhindre medicinfejl. Opskriften er undervisning og større systematik krydret med inddragelse af borgere og pårørende. Det skriver Dansk Selskab for Patientsikkerhed på sin hjemmeside. Fem kommuner – Frederiksberg, Lolland, Sønderborg, Thisted og Viborg – deltager i projektet ’I sikre hænder’, der fokuserer på undervisning af medarbejdere, større systematik i arbejdsgangene og inddragelse af beboere og deres pårørende. Inden medarbejderne på botilbuddene gik i gang med projektet, var de gennem et uddannelsesforløb,...

Plejeområdet har problemer med patientsikkerheden Især medicinfejl skaber problemer for patientsikkerheden på plejeområde. Ved 40 pct. at Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn på plejeområdet fra 2020 og 2021 var der alvorlige brister i patientsikkerheden.
Skriv en kommentar
Botilbud vil have bugt med med medicinfejl Assens og Skive er blandt 10 kommuner i projekt ‘Medicinsikre botilbud’. Målet for de to kommuner er at gøre dokumentationen lettere og skabe mindre forvirring ved medicinbestilling.
Skriv en kommentarNyt initiativ skal minimere medicinfejl Der er for mange fejlmedicineringer i det danske sundhedsvæsen. En række danske myndigheder og organisationer står bag et nyt initiativ, som skal sætte en stopper for de mange medicinfejl.
Skriv en kommentar
Projekt styrker patientsikkerheden i ældreplejen Kommunerne er for alvor kommet i gang med dataarbejde, som styrker patientsikkerheden i ældreplejen, viser første evaluering af projektet ‘I sikre hænder’. KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed styrker samarbejde om kvalitet og patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Projekt har ført til bedre medicinsikkerhed i ti kommuner Systematiske arbejdsgange og styrket samarbejde på tværs har medvirket til forbedret medicinsikkerhed på bosteder i en række kommuner. Èt bosted havde nul medicinfejl på et år.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Sønderborg Kommune forenkler dokumentationen 92 papirskemaer er blevet afskaffet i Sønderborg Kommune efter et forbedringsprojekt. Det giver mere tid til til borgerne og bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.
Skriv en kommentar
Antallet af rapporterede utilsigtede hændelser stiger Fra 2020 til 2021 er antallet af rapporterede utilsigtede hændelser steget med 11. pct. Det betyder dog ikke, at det samlede antal fejl i sundhedsvæsenet er steget, slår Styrelsen for Patientsikkerhed fast.
Skriv en kommentar
Samtalen om døden er for alvor rykket ind på plejehjemmene i Aalborg Projekt Den Sidste Tid er nu rykket ud til alle plejehjem i Aalborg Kommune. Med initiativet får plejehjemmenes personale værktøjer, så de bedre kan italesætte, hvad de gør, når en plejehjemsbeboer skal dø.
Skriv en kommentar
Engelsk læge og innovationschef: Venlighed er kerneværdien i sundhedsvæsenet Fremtidens sundhedsvæsen skal tage udgangspunkt i venlighed, både i samarbejdet mellem sundhedsprofessionelle og i plejen af patienterne, mener Bob Klaber, engelsk børnelæge og innovationschef hos Imperial College Healthcare NHS Trust.
Skriv en kommentar
Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentar