Jane Salby
»Vi var simpelthen nødt til at kigge på vores informationsmateriale igennem og rydde ud i de kliniske termer, da det blev opfattet som for internt og intimiderende,« siger Jane Salby, projektleder i Aarhus Kommune.

Akutteam målrettet botilbud krævede kulturændringer Et akutteam i Aarhus har fået travlt allerede et halvt år, efter det åbnede for henvendelser. Undervejs har der dog været udfordringer, da det sundheds- og socialfaglige personale skulle lære at tale samme sprog.

For at forebygge indlæggelser og fremme behandling af fysiske sygdomme hos borgere på bosteder, opjusterede Aarhus Kommune tilbage i april det eksisterende akutteam med fire sygeplejersker. Målgruppen var især borgere med psykiatriske diagnoser, og allerede nu tegner det til, at teamet bliver en succes. Et halvt år efter får akutteamet nemlig omkring en henvendelse om dagen. Tilvænningen er ifølge Aarhus Kommune sket med overraskende hast, selvom der var vanskeligheder i begyndelsen. Projektleder Jane Salby siger dog, at det var forventeligt,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.