Hvis vi fremtiden skal have en fagligt tidssvarende betjening af syge borgere i det nære samfund, er det nødvendigt at skabe en økonomisk (og personalemæssigt) bæredygtig model for akut medicinsk tilsyn og stillingtagen, når borgere i eget hjem har behov derfor. Med det nye sygdomsmønster med mange flere gamle og mange flere multisyge er der ingen vej uden om at måtte se dette behov i øjnene, og det er et nødvendigt virkemiddel til at undgå upåkrævede indlæggelser. Men hvordan tilrettelægges...

Ny overenskomst for praktiserende læger er godt nyt for kommunerne Sundhedstjek på botilbud, plejehjemslæger og styrket kommunikation mellem almen praksis og kommuner. Der er flere gode nyheder i ny overenskomst for praktiserende læger, mener to sundhedschefer, som dog savner faste læger på botilbud og fastsat ansvar ved multisyge.
Skriv en kommentar
Visionen for almen praksis i 2030: Positivt første skridt, men de virkningsfulde redskaber mangler PLO og Danske Regioner skal have en tak for at lave fælles vision for fremtidens almen praksis, men der mangler fortsat konkrete initiativer til at opnå tilstrækkelig lægedækning, skriver professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarTværsektoriel aftale skal styrke samarbejdet om akut syge borgere KKR Hovedstaden, Region Hovedstaden og hovedstadens praktiserende læger er blevet enige om en aftale, hvor akut syge borgere skal have den lægelige hjælp, de har brug for.
Skriv en kommentar
Medens vi venter på praksis- og sundhedsklynger Praksisklynger er første skridt mod et fagligt styret, ambitiøst arbejde med at sikre faglig og organisatorisk kvalitet.
Skriv en kommentar
Sundhedschef: Krav til akutfunktioner løser ikke vigtigt problem Samarbejdet mellem læger og kommunale akutfunktioner er stadig uafklaret i nye standarder fra Sundhedsstyrelsen, mener sundhedschef.
Skriv en kommentar
Parter vil stille krav til lægers samarbejde med akutfunktioner Et kommunalt akutteam skal altid kunne komme i kontakt med en læge, mener flere parter, der har indsendt høringssvar angående kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. I øjeblikket er det en anbefaling, men det skal være et krav.
Skriv en kommentar
Er sundheden i kommuneaftalerne too little, too late? Der er grund til at være glad for, at sundhedsområdet endelig kommer rigtigt ind i kommuneaftalerne. Men der er stadig nogle elefanter, som får lov at gå rundt i rummet.
Skriv en kommentar
Så kom det nære sundhedsvæsen i udvalg De nye supersygehuse er med til at skabe store forandringer i det nære sundhedsvæsen. Nu skal et nyt udvalg lave en samlet plan. Men udvalgsarbejdet bliver kun en rigtig succes, hvis politikerne bakker op, og de praktiserende læger vil lege med.
Skriv en kommentar
Hvis bølgen af velfærdsreformer skal nå frem til min datter med ADHD (og andre borgere) Min voksne datter har ADHD, og når jeg lytter med på hendes dialog med det offentlige, så symboliserer den på lange stræk meget af det, der ikke fungerer. Og dermed eksemplificerer min datters dialog også meget af det, som de seneste års mange politiske initiativer skal forsøge at rette op på, skriver Thomas Karlsson, ejer af Karlsson Konsult.
Skriv en kommentar
Når omsorgsfag reduceres til hjertevarme frem for faglighed, undergraves respekten for professionel omsorg DEBAT: Når investering i sundhedspersonalets trivsel bliver stemplet som en udgift eller ligefrem spild af skattekroner, overser vi, at det er forsømmelsen heraf, der sender den største regning til fremtiden.
Skriv en kommentar
Arbejdet med ældreformen er først lige begyndt: Disse tre faktorer skal være til stede, hvis kommunerne skal lykkes med implementeringen En faglighed med afsæt i ældrereformens værdier, styr på det grundlæggende fundament såsom økonomistyring, jura og it, og en ledelse, der kan skabe mening og retning. Vores erfaringer viser, at hvis de tre faktorer er til stede, så stiger chancerne for en succesfuld implementering i den enkelte kommune, skriver Mette Tranevig, centerchef i Komponent.
Skriv en kommentar