Vi skal have flere generalister ind på hospitalerne, hvor vi skal blive bedre til at prioritere, hvad vi kan tilbyde patienterne, og finde ud af, hvilke opgaver vi har mulighed for at løse, skriver Mia Gall Grandahl.

Ældre patienter ofres i effektivitetens navn Ældre ender for ofte i krydspres mellem forpinte hospitalsafdelinger og almen praksis. Systemet er blevet alt, alt for bureaukratisk og uigennemskueligt, skriver Mia Gall Grandahl.

Det opskruede tempo i sundhedsvæsenet har alvorlige konsekvenser – særligt for de ældre. De fleste lægefaglige specialer ser ældre patienter, men hverken deres specialekompetencer eller tiden rækker til at vurdere og håndtere de ældre patienters typisk komplekse behandlingsbehov og sygdomsbillede. Det er både godt og skidt. Godt, fordi flere behandlinger og undersøgelser klares ambulant, og sygehuset blandt andet på grund af infektionsrisiko langtfra er det ideelle sted at opholde sig for ældre. Omvendt er det endnu mere nødvendigt at sikre...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind