Aarhus ændrer procedure omkring uanmeldte tilsyn

Aarhus ændrer procedure omkring uanmeldte tilsyn Efter klage ændrer Aarhus Kommune nu procedure i forhold til tilsyn på kommunens plejehjem. Tidligere varslede kommunen plejehjemmet om tilsyn, der ellers skal være uanmeldte ifølge Serviceloven.

Alle kommuner skal en gang årligt lave et tilsyn på hvert plejehjem, og det fremgår af Serviceloven, at tilsynet skal være uanmeldt. Men i Aarhus Kommune informeres plejehjemslederen om besøget få dage før tilsynets ankomst. Den tilgang møder kritik hos Ældre Sagen og en pårørende til en beboer på et demensplejehjem i Aarhus. Århus Stiftstidende har kontaktet Sundheds-og Ældreministeriet, der ikke tager stilling til den konkrete sag, men svarer, at det er vurderingen, at et uanmeldt tilsynsbesøg ikke kan betragtes...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind