Det tager kun ti minutter for en atrieflimmerpatient at få tjekket blodets evne til at størkne – det såkaldte INR-tal – hos sin praktiserende læge. Og det lyder jo ganske nemt. Men det tager også tid at komme hen til lægen. Og hjem igen. Og når INR skal tjekkes 38 gange på et år, og patienten for øvrigt også skal møde fem gange i ambulatoriet og have lavet to ablationsbehandlinger, så bliver det pludselig temmelig omfattende at være patient. I et...

Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.
Skriv en kommentar
Forsker: Disse tre ting skal til for at få succes med tværsektorielt samarbejde Tværsektorielt samarbejde kan sagtens fungere, men først skal man sikre sig, at der er styr på data, økonomi og ledelse, siger sygeplejerske og postdoc Karin Bundgaard.
Skriv en kommentar
»Det giver ikke mening at tale om en enkelt genindlæggelse« På baggrund af et omfattende registerstudie har et nyt ph.d.-projekt identificeret de faktorer, der er skyld i flest genindlæggelser. Men studiets vigtigste konklusion er faktisk, at sundhedsvæsenets opfattelse af genindlæggelser er alt for simplificeret.
Skriv en kommentar
Legetøjsbræt kan forudsige risiko for faldulykker Et stykke legetøj til 500 kroner kan bruges til nøjagtige målinger af muskelstyrke i benene – en afgørende faktor for ældres risiko for at falde. Hjørring Kommune har med succes testet hos 100 borgere.
Skriv en kommentarForsker: Ældre over 80 bør scannes for knogleskørhed Ifølge forskere fra Aalborg Universitetshospital er en alder på 80 år eller mere den alvorligste risikofaktor for knogleskørhed - men alt for få ældre bliver tjekket.
Skriv en kommentar
Sundhedstjek skal give sunde teenagere i København I nyt pilotprojekt vil Københavns Kommune give et særligt sundhedstjek til elever i 9. klasse for at se, om det kan forebygge mistrivsel.
Skriv en kommentar
Næstved tager første skridt mod ny sundhedsby Næstved Kommune og Region Sjælland går sammen om at skabe et stærkere, mere sammenhængende sundhedstilbud tæt på borgerne
Skriv en kommentar
Odense Kommune vil have flere gode leveår til borgerne To nye ekspertråd med sundhedsprofessorer i spidsen skal styrke forebyggelse og forskning indenfor sundhed i Odense.
Skriv en kommentar
Mads Koch Hansen: Det sundhedsteknologiske tog kommer buldrende, og Danmark skal til at komme ombord Innovationen inden for sundhedsteknologi kører i disse år i et hidtil uset højt gear, hvor det vælter ud på markedet med validerede teknologiske løsninger, der kan løse mange af de problemer, som sundhedsvæsnet i dag står over for. Teknologisk er vi meget længere fremme, end folk tror, men vi skal have nedbrudt nogle barrierer for implementering, siger læge Mads Koch Hansen, der er direktør for Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Morten Grønbæk om dansk folkesundhedslov: Kommunalt ansvar er første skridt mod bedre folkesundhed En folkesundhedslov i stil med Norges er et nødvendigt første skridt i arbejdet med at forbedre den danske folkesundhed. Det mener Morten Grønbæk, direktør for Center for Sundt Liv og Trivsel. Heldigvis er arbejdet med løsninger allerede i gang.
Skriv en kommentar
Norsk ekspert efter 13 år med folkesundhedslov: Loven har skabt størst forandring i kommunerne En folkesundhedslov har systematiseret det kommunale arbejde med at fremme sundheden i Norge. Men loven stiller ikke de rette krav, siger norsk ekspert, der mener, at Danmark kan lære meget af de norske mangler i loven.
Skriv en kommentar