Alle danske kvinder i alderen 50-69 år tilbydes hvert andet år en røntgenundersøgelse af brysterne, men en ny undersøgelse foretaget af Statens Institut for Folkesundhed viser, at kvinder med handicap eller psykisk sygdom i langt mindre grad deltager i screeningsprogrammet for brystkræft sammenlignet med andre kvinder. Screening er en effektiv metode til at opdage brystkræft tidligt og dermed forbedre behandlingsmulighederne og chancen for overlevelse. Undersøgelsen, der er finansieret af Helsefonden, trækker på data fra godt 470.000 kvinder i alderen 50-69...

Frivillige brobyggere skal skabe lighed i sundhed på Sjælland Et stort, tværsektorielt samarbejde med hjælp fra frivillige skal gøre det nemmere for borgere at navigere i et komplekst sundhedsvæsen
Skriv en kommentar
Ulighed i behandlingen af sygdom blandt børn har store konsekvenser Børn fra familier med færre ressourcer har større risiko for dårligere behandling og akutte kontakter til sundhedsvæsenet, viser ny rapport fra Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut.
Skriv en kommentar
Stigningen i børn og unges tobaksforbrug er stagneret For første gang siden 2020 er børn og unges tobaksforbrug stagneret. Opbremsningen kan skyldes, at flere af de politiske tiltag på området er begyndt at virke. Antallet af unge tobaksforbrugere er dog stadig for højt, viser ny rapport.
Skriv en kommentar
Organisationer: Kronisk syge skal have ensartet hjælp Postnummeret må ikke afgøre, hvor god en behandling man får som kronisk syg. Derfor er fire organisationer nu gået sammen for at kræve grundpakkeforløb til over den tredjedel af danskerne, der lever med en eller flere kroniske sygdomme.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse af danskernes sundhed viser fortsat bekymrende tendenser En midtvejssundhedsprofil-undersøgelse i 2023 viser, at danskernes sundhed på flere parametre går i den forkerte vej. Særligt går det værre for unge, der mistrives.
Skriv en kommentar
Derfor indløser sårbare borgere ikke deres recept på medicin En ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed belyser, hvorfor sårbare borgere undlader at indløse recepter på medicin, og hvad det kræver at ændre adfærden. Økonomi spiller en afgørende rolle, siger forsker bag rapporten.
Skriv en kommentar
På Folkemødet kaldes uligheden i sundhed for et ‘vildt problem’: Men hvad betyder det? Torsdag formiddag var en række politikere, interessenter, forskere og embedsmænd gået sammen for alvor at forstå og diskutere, hvad uligheden i danskernes sundhed kan få af konsekvenser, hvis der ikke handles.
Skriv en kommentar
Spædbørn med spiseproblemer har øget risiko for mistrivsel i skolealderen Ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed viser udbredt mistrivsel og psykisk sygdom blandt børn og unge i hovedstadsområdet.
Skriv en kommentar
Sundhedsminister vil udjævne ulighed med større frihed til kommunerne Ifølge Magnus Heunicke (S) er regeringen langtfra færdig med at sætte ind over for problemerne med ulighed i sundhed i Danmark, forklarer han i et skriftligt svar.
Skriv en kommentar
VIVE-ekspert: Sundheden i din kommune afgøres af uddannelse og økonomi Årets kommunebarometer fra Kommunal Sundhed viser, at der i kommunerne er en stærk sammenhæng mellem uddannelse og økonomi på den ene side og sundhed på den anden. Derfor skal der arbejdes mere strukturelt end individbaseret, hvis folkesundheden skal øges, mener Sidsel Vinge, projektchef hos VIVE.
Skriv en kommentar
Professor har tre ønsker til at forbedre forebyggelse i kommunerne Det er et langt sejt træk af få bugt med den sociale ulighed i sundhed i Danmark. Professor i sundhedsfremme Pernille Tanggaard Andersen har tre ønsker til, hvordan kommuner kan forbedre deres sundhedsfremme indsatser og dermed mindske uligheden.
Skriv en kommentar