Videokonsultationer topper i Region Sjælland Nye tal fra PLO viser, at Slagelse Kommune haft flest videokonsultationer pr. indbygger gennem appen 'Min Læge'. Det skyldes en hjælpende hånd fra regionen, siger direktør i PLO.

Region Sjælland ligger på en førsteplads, når det kommer til brugen af videokonsultationer gennem appen ‘Min læge’. I alt 9,9 ud af 1.000 borgere har brugt appen mod et landsgennemsnit på 7,5. Det viser en opgørelse fra PLO over brugen af ‘Min læge’ fra da muligheden trådte i kraft 24. marts til mandag 4. maj. 

Ved coronakrisens udbrud blev appen ‘Min læge’ færdigudviklet på blot otte dage. Det betød, at de praktiserende læge på kort tid skulle investere i udstyr til videokonsultationer, hvis de ikke allerede havde det. Men der var rift om udstyret, der hurtigt blev udsolgt.

»Region Sjælland valgte at investere i udstyr til lægerne i deres region, så de kunne løfte opgaven med videokonsultationer. Regionen sendte desuden datakonsulenter ud til de praktiserende læger, der har hjulpet dem med at sætte det udstyr op, som de købte til dem. Det har gjort, at lægerne i Region Sjælland har fået en bedre start, og det kan forklare deres forspring,« siger direktør i PLO Jonatan Schloss.

Han understreger, at reglerne for fremmøde i klinikkerne i forhold til smittefare har været de samme. Det betyder derfor ikke, at regioner, der ikke har haft stor brug af videokonsultationer ikke har set patienter – her har telefonkonsultationer i stedet været brugt. 

Slagelse Kommune er den kommune, hvor der har været flest videokonsultaioner.  Her har 28,8 ud af hver 1.000 borgere har brugt appen “Min læge” til en videokonsultation. Tre mindre kommuner har slet ikke anvendt videokonsultationer i Min læge-appen, bl.a. Dragør og Jammerbugt Kommune.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.