Unges mistrivsel kan få konsekvenser for deres fremtid En undersøgelse viser, at unge, der lever usundt eller trives dårligt i udskolingsalderen, har forhøjet risiko for at stå uden job eller uddannelse som 25-årige. 

Et voksende antal børn og unge har mentale eller fysiske sundhedsudfordringer, som kan få negative konsekvenser for deres mulighed for at tage en uddannelse og få et arbejde. Det viser en undersøgelse fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. VIVE finder blandt andet en sammenhæng mellem unges ryge- og motionsvaner og deres selvvurderede helbred i udskolingsalderen og deres uddannelses- og beskæftigelsessituation som 25-årige. Undersøgelsen er lavet efter opdrag fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Ledernes Hovedorganisation (LH), som ønsker...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind