Tidlige besøg af sundhedsplejerske forhindrer genindlæggelser For første gang i mange år er antallet af nyfødte børn, der bliver genindlagt, faldet. Æren tilfalder ifølge Sundhedsministeriet de kommunale sundhedsplejersker, der nu kommer tidligere på besøg i nybagte familier.

I 2014 blev 1,9 pct. af nyfødte danske børn genindlagt – i 2013 var tallet 2,3 pct., og det er første gang i en årrække, at antallet af genindlæggelser er faldet. Det skriver KL. Ifølge Sundhedsministeriet skyldes den positive udvikling især, at vejledningen fra Sundhedsstyrelsen til de kommunale sundhedsplejersker siden 2013 har anbefalet at besøge nybagte familier allerede 4-5 dage efter, at de blev udskrevet fra hospitalet. I samme revidering af vejledningen fra Sundhedsstyrelsen blev det også slået fast, at...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.