Thisted Kommunes akutfunktion skaffer ekstra hænder på Facebook
På to dage er Helle Esmanns opslag blevet delt 140 gange på Facebook, og hun har fået flere henvendelser fra personer, der er klar på at træde til, hvis Thisted Kommunes akutfunktion får brug for ekstra hjælp.

Thisted Kommunes akutfunktion skaffer ekstra hænder på Facebook Akutfunktionen i Thisted Kommune får positiv respons på et Facebook-opslag, hvor de efterlyser hjælp. Tanken er at lave en buffer, så det faste personale kan få en fridag i den ekstraordinært travle situation.

»Vi får brug for flere varme HÆNDER i den kommende tid.«

Sådan indleder Helle Esmann, der er teamleder af akutfunktionen i Thisted Kommune, et Facebook-opslag, hun har lavet i samarbejde med sin leder Lone Saaby.

»Hvis vi i Thy bliver ramt alvorligt af COVID-19, kan vi forvente massivt antal udskrivelser fra sygehuset. Vores afdeling, Akutfunktionen i Thisted Kommune, rummer 20 pladser som er klar til at gøre en forskel for vores svage ældre i denne ekstraordinære situation,« står der videre i opslaget.

Opslaget er tænke som en alternativ måde til at skaffe ekstra hænder, forklarer Helle Esmann.

Teamleder Helle Esmann synes, det er dejligt at Thisted Kommunes akutfunktion har fået positiv respons på opslaget på Facebook.Tanken er at lave en buffer, så det faste personale kan få en fridag i den sandsynligt kommende travle periode.

»Hvis sygdommen bryder ud, og vi skal aflaste sygehusene, så kan vi få meget run på i akutfunktionen i kommunalt regi. For at vores egen stab ikke bliver helt udbrændt, er vi nødt til at bruge tiden fornuftigt nu. Derfor har vi lavet dette opslag for at kunne samle ekstra personale ind og nå at klæde dem på til at være vores hjælpere,« siger hun.

De har fra akutfunktionen allerede haft kontakt med tidligere ansatte eller ‘vores grå guld’, som Helle Esmann beskriver dem. Her har de får positiv respons fra flere om, at de er klar til at træde til, hvis der bliver brug for det.

Med Facebook-opslaget, har aktufunktionen fået henvendelser fra medicinstuderende og andre sundhedsfaglige personer. I opslagets kommentarspor kan man læse, at flere personer melder sig klar til at hjælpe. Indtil videre har Helle Esmann være i kontakt med 12 personer.

»Det er dejligt at opslaget har fået så positiv respons, og at folk henvender sig. Tanken er, at vi nu kan lave en buffer, så vores faste personale kan få en fridag i den sandsynligt kommende travle periode,« siger Helle Esmann.

Planen er nu at sikre, at de personer, der kan træde ind i den ekstraordinære situation, får undervisning i, hvordan tingene gøres i akutfunktionen, og hvordan de f.eks. skal dokumentere i journalen.

Thisted Kommune har også selv en overordnet jobbank, som skal hjælpe med at finde kræfter til kommunens samlede nødberedskab.

Læs også: Se listen: Kommuner efterlyser sundhedsfagligt personale til at håndtere coronavirus

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.