Sosu’er nedlægger arbejde i sympati med sygeplejersker Fire ansatte på et plejehjem i Silkeborg Kommune har nedlagt arbejde i sympati med sygeplejerskerne og for at vise utilfredshed med egne arbejdsvilkår. Arbejdsmarkedsforsker har ikke set lignende tilfælde.

‘SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere støtter sygeplejerskerne’

Sådan lyder en ny gruppe på Facebook, der siden 7. september har fået 5.400 medlemmer.

I gruppen finder man et opslag fra Karin Söderhamn. Hun var blandt de fire ansatte FOA-medlemmer på Toftevang plejecenter i Silkeborg Kommune, der onsdag nedlagde arbejdet.

»Igen i morges mødte vi ind til to sygemeldinger ud af seks, uden mulighed for at kalde anden bemanding ind. Vi har over en lang periode kørt på pumperne, pga. sygdom og mangel på personale i faget,« skriver Karin Söderhamn i opslaget.

Karin Söderhamn får stor opbakning i kommentarfeltet.

»Vi forholder os til vores egen arbejdsplads, men tænker, at billedet er det samme mange andre steder. Og vi håber naturligvis, at I vil være med til at gøre de rette parter obs. på dette. Hvordan I gør det, er op til Jer. Vi har startet et lille skvulp i vandkanten, men skal vi holde ved, har vi brug for en bølge, og den kan vi ikke lave alene,« skriver hun yderligere.

Plejecenter Toftevang i Silkeborg Kommune bekræfter overfor DR Nyheder, at fire ansatte har nedlagt arbejdet.

Bent Greve, der er arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitetscenter, har ikke set lignende før.

»Det er fuldstændig uden fortilfælde, at arbejdsnedlæggelser på den måde spreder sig til andre faggrupper. Vi har set støtteerklæringer og lignede før, men aldrig arbejdsnedlæggelser i sympati,« siger han til Radio4.

Læs også: Kommunale sygeplejersker nedlægger arbejdet

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.