Gunnar Gislason

Risikoen for at dø af hjertesygdom svinger fra kommune til kommune Store forskelle i befolkningssammensætning og livsstil smitter af på risikoen for at dø af en hjerte-kar-sygdom. Det vurderer hjerteforeningens forskningschef på baggrund af nye tal.  

Risikoen for at dø af en hjertesygdom svinger meget fra kommune til kommune. Det viser tal fra Hjerteforeningens nye online-opslagsværk, HjerteTal, der rummer de seneste opgørelser af nye tilfælde, forekomst og dødelighed af hjertekar-sygdomme. Hjerteforeningens forskningschef, overlæge og professor Gunnar Gislason, forklarer forskellene i kommunerne med, at der til dels er forskelle i befolkningens sammensætning og livsstil, dels at der også er forskelle i forebyggelses- og behandlingstilbud. »I nogle kommuner vil der være større behov for både forebyggelse af hjertesygdomme...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind