Rigsrevisionen: Indberetning af utilsigtede hændelser sejler I en ny beretning fra Rigsrevisionen får Patientombuddet og Sundhedsministeriet en sønderlemmende kritik. Patientombuddet har ikke overblik over utilsigtede hændelser, og ministeriet gør ikke noget ved det, lyder det.

Patientombuddet har ikke ikke overblik over de indberetninger, der kommer fra sundhedspersonale og patienter om fejlbehandlinger og medicineringsfejl i det danske sundhedsvæsen. Og rapporteringssystemet giver ikke svar på, hvor de største problemer ligger. Patientombuddet er bl.a. nødt til at gennemgå rapporterne manuelt, hvilket betyder, at ombuddet kun gennemgår en begrænset del af rapporterne. Det fremgår af en ny beretning, som Rigsrevisionen på eget initiativ har lavet om Patientombuddet, som fra årsskiftet kommer til at høre til under den nye Styrelse...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind