Danskere med psykiske lidelser har ringe fodfæste på arbejdsmarkedet. Det viser en ny rapport fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. SFI har siden 2002 fulgt udviklingen i beskæftigelsen for danskere med et handicap eller længerevarende helbredsproblem, og ifølge den seneste rapport på området var kun hver fjerde med en psykisk lidelse er i arbejde i 2014. Til sammenligning var 77 pct. af 16-64-årige danskere uden handicap var i arbejde i 2014, og det samme gjaldt for 43 pct....
Kommunerne bryder for ofte loven og taber unge med psykisk sygdom Alt for mange unge danskere med sindslidelser tabes i systemet, når de fylder 18 år. Sådan lyder det fra en række eksperter, der mener, at kommunerne ikke er gode nok til at sikre en god overgang til voksenlivet.
Skriv en kommentarAarhus opjusterer indsatser for at nå borgere med psykisk sygdom Aarhus Kommune vil i en to-årig periode opjustere indsatsen overfor borgere på bosteder og gaden med en psykisk lidelse i håbet om at undgå unødvendige indlæggelser og opspore sygdomme hurtigere.
Skriv en kommentarAkuttilbud til psykisk sårbare giver færre indlæggelser 14 kommuner har arbejdet målrettet med at tilbyde akuttilbud til psykiske sårbare. Evaluering viser, at tilbuddet giver brugerne større tryghed og færre indlæggelser.
Skriv en kommentarSamarbejdsmodel forbedrer forløb for særligt sårbare unge Anbragte unge med en psykisk lidelse behandles på tværs af region og kommune, men samarbejdet kan let virke uoverskueligt. Derfor afprøver Københavns Kommune og Region Hovedstaden en ny samarbejdsmodel, der skal give mere sammenhæng.
Skriv en kommentar
Nu er dosispakket medicin også fremtiden i Billund Kommune Fremover skal apoteket pakke medicinen, så ansatte i hjemmeplejen ikke skal bruge tid og kræfter på at dele medicinen op i doseringsæsker, når de besøger borgerne i hjemmet. Og fordelene er mange, mener kommunen.
Skriv en kommentar
Projekt om digital eksklusion på landet søger pilotkommuner Et igangværende forskningsprojekt fra Syddansk Universitet leder efter kommuner, som vil deltage i et projekt, der skal adressere nødvendigheden af digital snilde i borgernes dialog med kommuner i landdistrikterne.
Skriv en kommentar
Ny aarhusiansk handleplan skal forebygge unges brug af opioider I den østjyske kommune har man i de seneste måneder oplevet en bekymrende stigning i unges brug af opioider. En ny plan har fokus på tidlig opsporing og forebyggelse.
Skriv en kommentar
På OUH har et mobilt team forsøgt at knække koden for svær anoreksi: For 20-årige Line har det gjort en kæmpe forskel I en forsøgsperiode på tre år kører sygeplejersker fra OUH ud i Region Syddanmark for at hjælpe patienter med svær anoreksi i eget hjem. Det er ressourcekrævende, og patienterne er få. Men for 20-årige Line Schmidt har det betydet, at hun for første gang har fået det bedre.
Skriv en kommentarKommuner bør forebygge alkoholindtag blandt unge: Her er seks nye forslag I et nyt ‘inspirationskatalog’ kommer Sundhedsstyrelsen med ideer til, hvordan kommunerne kan forebygge unges brug af alkohol.
Skriv en kommentarNæsten hver anden forventer forringelser i den offentlige velfærd Et flertal af danskerne mener, det bliver nødvendigt at have en privat sundhedsforsikring for at få den nødvendige behandling.
Skriv en kommentar
Flere kommuner samarbejder om børn og unge i mistrivsel Alle kommuner i den nordlige del af Region Hovedstaden går sammen om at styrke indsatsen for børn og unges mentale sundhed på tværs af sektorer.
Skriv en kommentar