Kommunerne bryder for ofte loven og taber unge med psykisk sygdom Alt for mange unge danskere med sindslidelser tabes i systemet, når de fylder 18 år. Sådan lyder det fra en række eksperter, der mener, at kommunerne ikke er gode nok til at sikre en god overgang til voksenlivet. 

Er man under 18 år og lider af psykisk sygdom, får man kommunal hjælp efter børnereglerne, men fra den dag man er myndig, overgår man til voksenreglerne. Ifølge serviceloven er det kommunernes opgave at sikre, at de unge får en god overgang, og at de forberedes til voksenlivet. Derfor skal der træffes en række afgørelser om fremtidig hjælp, inden vedkommende falder ind under de nye regler.  Men alt for ofte, sker det ikke. Det mener en række eksperter, som DR...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.