Professor: Styrk bindeleddet mellem praksis og sygehuse I det skotske sundhedsvæsen har man indført ’cluster-ledere’, som er personer, der fungerer som bindeled mellem praksis og sygehusvæsen. Professor Frede Olesen efterspørger en lignende model i Danmark.

Det er ikke første gang Frede Olesen, professor i almen medicin, efterlyser en model, hvor en person kan agere bindeled mellem praktiserende læger og sygehussektoren. Nu gør han det igen. Og denne gang sker det efter skotsk inspiration. I Skotland indføres lige nu en række nye tiltag for at styrke kvaliteten i behandlingen i almen praksis og et af dem er fødslen af såkaldte “clusters”, klynger, med dertilhørende klynge-ledere. »Skotterne går helt præcist ind og siger, at klyngeledernes opgave er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.