Simpel opfindelse gør ældre borgere uafhængige af hjælp til én bestemt ydelse Flere hundrede borgere i Aalborg Kommune har lynhurtigt lært at dryppe øjne selv med en særlig brille. Det giver frihed og sparer ressourcer i hjemmeplejen. Businesscasen er helt åbenlys, det er bare at gå i gang, siger leder af Kvalitet og Innovation i Aalborg Kommune.
KL og Ældre Sagen kommer med forslag til at tackle ‘den grå omstilling’ KL og Ældre Sagen er kommet med 13 anbefalinger til at styrke det nære sundhedsvæsen for ældre. Anbefalingerne blev beskrevet som et ‘plug-in til Sundhedsstrukturkommissionen’ til lanceringen onsdag.
Ekspertråd: Odense (og resten af landet) skal omlægge hele ældreområdet for at undgå nedsmeltning Et ekspertråd er netop kommet med en lang række anbefalinger i en ambitiøs plan for fremtidens ældrepeleje. Der er brug for utraditionelle og måske ubehagelige løsninger, siger Pia Kürstein Kjellberg, ekspertrådets formand. Rådmand for ældre- og handicapområdet glæder sig over en samlet plan og vil arbejde på alle 38 punkter på én gang.
Viborg vil udvide brug af skærmbesøg i hjemmeplejen Besøg via skærmen bliver stadig mere udbredt i kommunerne. I frikommunen Viborg oplever mange borgere nærvær og tryghed gennem skærmbesøg, fortæller lederen af den kommunale hjemmepleje.
Otte kommuner styrker arbejdet med palliation Positive erfaringer fra et samarbejde mellem Gribskov Kommune og Nordsjællands Hospital om palliation har ført til etablering af et netværk med alle otte kommuner i Nordsjælland. Netværket skal løfte vidensniveauet blandt plejepersonalet, styrke samarbejdet på tværs af sektorer og indbyrdes mellem kommunerne.
Amerikansk plejekoncept kan give demente bedre livskvalitet Det amerikanske plejekoncept Nexus kan være med til midlertidigt at forbedre kognitive færdigheder og fysisk formåen hos mennesker med demens. Konceptet er afprøvet i Danmark med succes på plejehjem på Lolland, og ildsjælen bag mener, at det med enkle greb kan implementeres alle steder.
Mens vi taler om at holde de ældre ude af hospitalerne, har et vestfynsk projekt næsten knækket koden I fællesskab er Sygehus Lillebælt, Middelfart Kommune og en praktiserende læge lykkedes med at nedbringe antallet af 'unødige' indlæggelser blandt kommunens ældre. Lige nu er det kun juraen, der spænder ben for, at erfaringerne kan udbredes til resten af landet.
Tal over forebyggelige indlæggelser tegner et mudret danmarkskort: »Det er ret vildt«, siger akutchef Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen er der markant større risiko for at blive indlagt med forebyggelige sygdomme, hvis du bor i hovedstaden end i Nordjylland. De markante forskelle går igen helt ned på nabokommuneniveau. Men hvorfor?