Omsorgsrobotter er ikke ”kolde hænder” Koldt, hjerteløst og maskinelt. Der er mange fordomme om robotter, der skal løfte omsorgsopgaver. Men robotter og omsorg behøver ikke at være modsatrettede størrelser.

Mangel på empatisk, fysisk og kropsligt nærvær. ”Kolde teknologier” der erstatter ”varme hænder”. Sådan plejer vi at reagere, når robotter knyttet til omsorgen indføres i ældreplejen. Men det er langt fra så entydigt. Robotter benyttes allerede og løser mange serviceopgaver som for eksempel robotstøvsuger, vasketoiletter og spiserobotter, og de såkaldte omsorgsrobotter er under udvikling. Omsorgsrobotter imiterer levende væsener og er udviklet til at fungere som sociale selskabspartnere fokuseret på social interaktion med de ældre. Robot hjælper med sociale relationer I...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.