»Ordningen med en huslæge betyder, at vi ikke skal ringe til mange forskellige praktiserende læger, når borgerne har behov for lægehjælp. Samtidig betyder det tætte samarbejde, at lægen har et større kendskab til hver enkelt borger og målgruppen, hvilket medfører hurtigere responstid fra vores henvendelse til lægens svar,« siger sygeplejerske Christina Lindberg (til venstre).

Nyt sundhedstjek øger trygheden for borgerne Borgere med nedsat funktionsevne på bosteder har fået krav på et sundhedstjek, fordi de ikke altid selv reagerer på smerter eller ændringer i kroppen.

Mennesker med udviklingshæmning har i gennemsnit en langt lavere levealder end resten af befolkningen. Det var en af grundene til, at voksne med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne på bosteder for et år siden fik krav på et sundhedstjek mindst en gang hvert andet år. Sundhedstjekket blev en del af de praktiserende lægers overenskomst med regionerne for at sikre mere lighed i sundhed. Sidste sommer kom en vejledning til sundhedstjekket, og ordningen er nu ved at blive...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.