»Ordningen med en huslæge betyder, at vi ikke skal ringe til mange forskellige praktiserende læger, når borgerne har behov for lægehjælp. Samtidig betyder det tætte samarbejde, at lægen har et større kendskab til hver enkelt borger og målgruppen, hvilket medfører hurtigere responstid fra vores henvendelse til lægens svar,« siger sygeplejerske Christina Lindberg (til venstre).

Nyt sundhedstjek øger trygheden for borgerne Borgere med nedsat funktionsevne på bosteder har fået krav på et sundhedstjek, fordi de ikke altid selv reagerer på smerter eller ændringer i kroppen.

Mennesker med udviklingshæmning har i gennemsnit en langt lavere levealder end resten af befolkningen. Det var en af grundene til, at voksne med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne på bosteder for et år siden fik krav på et sundhedstjek mindst en gang hvert andet år. Sundhedstjekket blev en del af de praktiserende lægers overenskomst med regionerne for at sikre mere lighed i sundhed. Sidste sommer kom en vejledning til sundhedstjekket, og ordningen er nu ved at blive...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind