Nye lænderyg-retningslinje siger nej til medicin og akupunktur Sundhedsstyrelsens nye kliniske retningslinje for behandling af nyopståede lænderygsmerter slår fast, at den bedste kur er at holde sig igang og gøre det, man plejer. Smertestillende midler og akupunktur har ingen dokumenteret effekt.

Mange patienter går til læge eller fysioterapeut med akutte smerter i ryggen, men ifølge Sundhedsstyrelsens nye kliniske retningslinje skal læge eller terapeut ikke gøre meget andet end at sige “bare gør det, du plejer – smerterne går over”. Der findes nemlig hverken evidens, der understøtter effekten af smertestillende midler eller af akupunkter. At smertestillende midler ikke hjælper overraskede arbejdsgruppen, fortæller fysioterapeut Throvaldur Skuli Palsson, der har siddet med i den tværfaglige arbejdsgruppe, der står bag retningslinjen. »Mange læger og andre...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.