Den sociale ulighed i sundhed og manglen på sammenhængende forløb for de mest sårbare grupper er to af de største udfordringer for almen praksis netop nu. Sådan lyder det fra Anneli Sandbæk, der er ny leder af Forskningsenheden for Almen Medicin på Aarhus Universitet. Derfor vil den nye forskningsleder også særligt prioritere sammenhængende behandlingsforløb og samarbejder mellem almen praksis og andre aktører på sundhedsområdet i sin nye rolle. »Det vigtigste for mig som leder af Forskningsenheden i Aarhus er at...

Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentarHyppighed af lægers hjemmebesøg afgør kræftpatienters mulighed for at dø hjemme Kæmpe forskel i antallet af praktiserende lægers hjemmebesøg har betydning for, om kræftsyge får opfyldt ønske at dø i eget hjem.
Skriv en kommentarPraktiserende lægers rådgivning og medicin fordobler chancen for rygestop Danske læger har undersøgt effekten af rygestopbehandlinger blandt daglige rygere.
Skriv en kommentarLæger i socialt belastede områder har højere risiko for at brænde ud Ny undersøgelse viser sammenhæng mellem borgeres sociale baggrund og den praktiserende læges risiko for udbrændthed.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
Skriv en kommentar
Studie kortlægger ældres udfordringer ved håndtering af medicin Ældre borgere er ofte i behandling med mere end en håndfuld lægemidler på samme tid. Nyt dansk studie kortlægger, hvad der bekymrer de ældre i forhold til deres medicinhåndtering, og hvordan læger muligvis kan hjælpe deres patienter til ikke at være nervøse for at komme til at gøre noget forkert.
Skriv en kommentar
Jonatan Schloss: Robusthedskommissionen og de problemer, den ikke løser Jeg tvivler på, at en robusthedskommission, hvor blandt andet fagforeninger, KL og Danske Regioner sidder med, kan levere de løsninger, der kan løse de store udfordringer, som sundhedsvæsenet står midt i, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent.
Skriv en kommentar
Nye tal: Markant flere plejehjem får tilknyttet faste læger Tal fra Danske Regioner viser, at 83 pct. af landets plejehjem nu har en fast plejehjemslæge tilknyttet. Det vækker glæde i PLO. Opgørelsen afslører dog også en geografisk skævhed i udbredelsen af ordningen.
Skriv en kommentar
PLO og regionerne indgår ny aftale om dosispakket medicin En ny aftale om dosispakket medicin skal være med til at aflaste kommunerne. Aftalen er indgået mellem Danske Regioner og de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Studie: Almen praksis behandler hovedpine med henvisninger, triptaner og opioider Det er hver anden patient med hovedpine, som bliver henvist til en neurolog, viser et studie om behandling af hovedpine i almen praksis."
Skriv en kommentar
Projektchef: Buurtzorgs model for brugertidsprocenter har stort potentiale Den danske ældrepleje bør lade sig inspirere af Buurtzorgs model for brugertidsprocenter. Det mener projektchef hos VIVE, fordi tallet er mere end et styringsredskab, da Buurtzorgs model er mere anerkendende og helhedsorienteret end den danske model.
Skriv en kommentar