Læger i socialt belastede områder har højere risiko for at brænde ud Ny undersøgelse viser sammenhæng mellem borgeres sociale baggrund og den praktiserende læges risiko for udbrændthed.

Læger, der arbejder i et socialt belastet område især med mange borgere på overførselsindkomster, løber en større risiko for udbrændthed. Det viser nyt studie fra Center for Forskning i Cancerdiagnostik i Praksis (CaP) og Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet. I undersøgelsen, der omfatter 601 praktiserende læger fra Region Midtjylland og deres patienter, har forskerne set på data fra en undersøgelsen om lægers udbrændthed og sammenholdt det med oplysninger om de samme lægers patienter. Forskerne ved, at socialt belastede borgere er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind