Nærhedsfinansiering – et vindue for byttehandler? Sundhedsvæsenet får halvanden mia. kr., hvis det kan reducere antallet af indlæggelser og indføre mere telemedicin. Det giver en ny og unik mulighed for at gentænke opgavefordelingen mellem kommuner og regioner, skriver professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg fra VIVE.

Der er vendt op og ned på styringen af sundhedsvæsenet. To procents produktivitetskrav i sygehussektoren er lagt i graven sammen med aktivitetspuljen, og de to ting bliver nu erstattet af halvanden mia. kr. til “nærhedsfinansiering”. Umiddelbart kunne man forledes til at tro, at nærhedsfinansiering betød, at der blev sat penge af til at finansiere ydelser i det nære sundhedsvæsen. Men dét er ikke tilfældet! Tanken er godt nok, at mere behandling skal ske i nærheden af borgerne, men virkemidlet er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.