Modstand mod at lempe regler for blodsukkermåling Måling af blodsukker bør fortsat være forbeholdt læger og deres medhjælp, mener flere organisationer, der undsiger forslag om, at ikke-autoriserede måler blodsukker.

Dansk Folkepartis forslag om, at ændre autorisationsloven, så andre end læger og lægers medhjælp kan foretage priktest i forbindelse med måling af blodsukker, møder modstand. Baggrunden for ændringsforslaget er, at formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), mener at autorisationsloven er en barriere i forhold til at opdage nye tilfælde af f.eks. diabetes. Men det er ikke holdbart at lade ikke-autoriserede sundhedspersoner udføre priktest, lyder det fra flere høringsparter. Fra Diabetesforeningen går kritikken på, at den sundhedsfaglige rådgivning ikke sikres,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.