Mentorordning for svage borgere gør læger utrygge I Region Hovedstaden anbefaler formanden for de praktiserende læger sine medlemmer, at de beder såkaldte mentorer om at blive uden for konsultationen.

Panderynkerne har tendens til at blive dybe, når en patient medbringer en mentor i konsultationen, hos den praktiserende læge, fordi det risikerer at gå ud over patientens tavshedspligt. Det siger formanden for de praktiserende læger i Region Hovedstaden, Flemming Skovsgaard. Siden 2003 har der været mulighed for at anvende mentorer i beskæftigelsesindsatsen, og med kontanthjælpsreformen i 1. januar 2014 blev ordningen mere målrettet de mest udsatte borgere. »Det er en fin ting, at de svageste i systemet har én, der...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.