Medarbejdere vinder over algoritme Dygtige sygeplejersker og sosu’er ældre borgere hver dag – men hvordan går det med deres kliniske blik og brug af algoritmer? Det giver Dorte Vilstrup sit bud på i et blogindlæg.

En ny undersøgelse viser, at medarbejderne på Nordsjællands Hospital er bedre end en algoritme til at vurdere patienternes risiko for at dø. Af undersøgelsen fremgår det, at medarbejderne vurderer korrekt i godt 82 pct. af tilfældene, mens algoritmen kun når op på knap 72 pct. Undersøgelsen sætter fokus på, hvad retningslinjer og triageringsværktøjer kan og ikke kan. Undersøgelsens resultater medfører ikke, at sundhedsvæsenet skal holde op med at anvende algoritmer, men at det er vigtigt at supplere algoritmen med den...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.