Sådan arbejder en læge i et asylcenter Reportage: I en slags ingenmandsland, hvor de svageste asylansøgere håbefuldt venter på at blive optaget i det danske system, arbejder Helle Wiingaard, tidligere praktiserende læge. Nogle af hendes patienter venter i årevis på asyl og bliver psykisk syge.

Klokken har netop passeret 8.45 en onsdag morgen i begyndelsen af marts, da to kvinder kommer stormende ud fra lægeklinikken på Kongelunden Asylcenter. Skulder ved skulder haster de målrettet over parkeringspladsen og forsvinder ind ad hovedindgangen til beboelseshusene. De har fået besked om, at en af beboerne, en ældre kvinde, er gået i krampe og har svært ved at trække vejret. Det skal gå stærkt. Få minutter senere kommer den kvindelige læge og sygeplejersken igen til syne. Denne gang bevæger...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.