Som Kommunal Sundhed skrev i maj, har Styrelsen for Patientsikkerhed lanceret et projekt, der skal gøre indberetning af utilsigtede hændelser nemmere. Metoden er såkaldt samlerapportering, det vil sige at rapportere grupper af hændelser samlet og med færre oplysninger for hver hændelse. Samlerapportering bliver muligt ved hændelser af mindre alvorlig karakter vedrørende medicinering og fald. Nu inviterer styrelsen så kommuner til at ansøge om at deltage i pilotprojektet, der skal være afsluttet og evalueret i løbet af 2017. Ansøgningsfristen er 18. august, og projektet skal...
Nyt projekt skal gøre UTH-rapportering nemmere Styrelsen for Patientsikkerhed har netop lanceret et pilotprojekt, der skal teste mere enkle måder at indrapportere utilsigtede hændelser.
Skriv en kommentar
Sygehusene får også mulighed for samlerapportering I kommunerne har man haft stor succes med samlerapportering. Nu vil et nyt it-system gøre det muligt for regionerne at benytte samme praksis.
Skriv en kommentar
Der sker for mange fejl med medicinhåndteringen i kommunerne Kommuner har trods mange indsatser stadig problemer med medicinområdet, viser tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed. En enkelt fejl ét sted i processen kan medføre alvorlige konsekvenser.
Skriv en kommentar
Ny vejledning giver lægen ansvaret for genoplivning Formand for de kommunale sygeplejersker er glad for klarhed om lægeligt ansvar i nye vejledninger om genoplivning og livsforlængende behandling, mens formand for Dansk Selskab for Almen Medicin fortsat ser huller i vejledningerne for den ældre, habile borger.
Skriv en kommentar
Arbejdsgruppe skal klarlægge retningslinjer for livsforlængende behandling En ny arbejdsgruppe i Styrelsen for Patientsikkerhed skal gøre reglerne for livsforlængende behandling mere klare. Målet er at mindske misforståelser omkring behandlingstestamentet. Ny vejledning klar 1. juni.
Skriv en kommentar
Overblik: Her skal kommunerne forbedre patientsikkerheden Kommunerne har særligt problemer inden for patientforløb, journalføring, medicinhåndtering og informeret samtykke, viser erfaringer fra det risikobaserede tilsyn i 2017. Der er dog en vilje til at gøre det bedre, siger tilsynschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Tilsyn: Høj patientsikkerhed i kommunale akutfunktioner Styrelsen for Patientsikkerhed har i 2017 gennemført 44 tilsyn med kommunale akutfunktioner. Generelt er billedet positivt, men der er plads til forbedringer.
Skriv en kommentarStyrelsen og fodterapeuter er uenige om effekt af risikobaseret tilsyn Formand for Danske Fodterapeuter rejser kritik af det risikobaserede tilsyn, som ifølge hende hverken øger patientsikkerheden eller kvaliteten. En kritik, som kontorchef i Styrelsen for Patientsikkerhed ikke kan genkende.
Skriv en kommentarNye målepunkter for det risikobaserede tilsyn kan give rod i dokumentation Overordnet er målepunkterne for det risikobaserede tilsyn 2018 fine, men der er elementer, der kan give problemer i det daglige arbejde med dokumentation, mener to kommuner.
Skriv en kommentarMålepunkter for det risikobaserede tilsyn 2018 er sendt i høring Temaerne for det risikobaserede tilsyn 2018 er medicinering og overgange i patientforløb. Som noget nyt vil tilsynet se på patientforløb mellem genoptræningscentre og sygehuse.
Skriv en kommentar
Patientforeninger får indflydelse på tilsyn Styrelsen for Patientsikkerhed vil have patienter og patientforeninger med ved bordet, når tilsyn og patientrettet kommunikation skal tilrettelægges.
Skriv en kommentar