Kommune gav farlig instruks til plejecentre

Kommune gav farlig instruks til plejecentre Et tilsynsbesøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed viste, at Brønderslev Kommune havde udstedt en instruks til kommunens plejecentre og behandlingssteder, der kunne have bragt beboere i livsfare, hvis den var blevet fulgt.

Instruksen omhandlede anafylaktisk shock, som er en voldsom allergisk reaktion over for eksempel medicin, fødevarer eller insektstik. Tilstanden kan være livstruende, hvis patienten ikke straks får en adrenalin-indsprøjtning. Men ifølge Brønderslev Kommunes instruks skulle personalet først kontakte en læge, før de gav adrenalin. »Vi er selvfølgelig rigtig, rigtig ærgerlige over det her,« siger Uffe Rørmose Viegh, der er sundheds-og ældrechef i Brønderslev Kommune, til Nordjyske Stiftstidende. Instruksen er straks blevet rettet, og ifølge Uffe Rørmose Viegh har der ikke været...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind