Klynger eller ikke klynger – det er spørgsmålet Skal 20 små sundhedsklynger rundt om landets akutsygehuse have overdraget magten over sundhedsvæsenet? Ideen er spændende, men i stedet bør regionerne have flere værktøjer i ledelseskassen, foreslår Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi i VIVE.

I fremtiden skal der være sundhedsklynger rundt om akutsygehusene. Det forslag præsenterede Frede Olesen, Kjeld Møller Pedersen og Leif Vestergaard i en kronik i Politiken forleden. Forslaget går ud på at oprette cirka 20 nye mindre organisationer, som skal ledes af en praktiserende læge, som udpeges af de praktiserende læger i lokalområdet. Lægen skal have assistance fra en fagligt stærk hjemmesygeplejerske, som kommunerne i klyngen vælger i fællesskab. Desuden skal der være en person med fra akutsygehusets ledelse. Ideen er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.