Kemobehandling på hjemmebane giver borgere frihed Et projekt på Rigshospitalet gør det muligt for patienter med leukæmi at få kemobehandling i hjemmet via en programmerbar pumpe. Patienterne føler sig mere frie og mindre sygeliggjorte.

Nu kan leukæmipatienter sidde hjemme i sofaen og se fjernsyn eller købe ind i det lokale supermarked, mens kemobehandlingen strømmer ind i blodet. Det er et nyt projekt fra Rigshospitalet, hvor kemobehandlingen foregår på hjemmebane. Patienterne forlader hospitalet med en rygsæk eller mavetaske, hvori der ligger en kassette med kemobehandling sat fast på en pumpe, der sørger for, at kemobehandlingen kommer i blodet. Projektet er begyndt 1. januar i år efter et halvt-årigt pilotprojekt, og målet er, at 50-70 patienter...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.