Interesserer kommunerne sig egentlig for sundhedsvæsenet? Hvorfor råber kommunalpolitikerne ikke op, når det regionale perspektiv tager overhånd, og det hele kommer til at handle om virkelighedsfjerne regnestykker frem for borgerhensyn?

For snart et år siden ville et regionsrådsmedlem i København i TV2 News forklare, hvorfor 1813 var bedre end den gamle lægevagt: ’1813 er bedre, fordi man nu kører vagtpatienter direkte ind i centrum af sygehusvæsnet’. Jeg tror, han repræsenterer en grundstemning i mange regionsråd om, hvad der er god håndtering af primærsektorens opgaver. For nogle mdr. siden skulle Region Midt spare penge. På grundlag af et luftigt, virkelighedsfjernt regnestykke blev det besluttet, at patienter, som skulle have taget blodprøver forud...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.