Frede Olesen

Hvordan har vi det? Den nationale sundhedsprofil er trist læsning, skriver Frede Olesen i et blogindlæg. Han opfordrer kommunerne til at gentænke interventionsprojekter, så der kommer mere valid viden ud af dem til gavn for borgernes sundhed.

For kort tid siden blev den nye version af den nationale sundhedsprofil offentliggjort. Det var trist læsning. Der er tilbagegang på en lang række områder. Vi er mere utrygge, mere stressede, mere ensomme, vi ryger fortsat for meget og så videre. Der er også flere med kroniske lidelser og -sygdomme og flere med multisygdomme. Forventet, fordi vi heldigvis bliver ældre, men alligevel skuffende for man kunne have håbet, at den primære forebyggelse havde sikret, at de, der nu bliver ældre,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.