Lene Holmvang
»Vi har været betænkelige over for, hvordan alle kommunerne kan løfte opgaven ens og på samme niveau. Hvis kommunerne har et ujævnt udbud af rehabilitering, så kan kvaliteten svinge fra kommune til kommune, og det er bekymrende,« siger Lene Holmvang, formand for Dansk Cardiologisk Selskab.

Hjertelæger er bekymrede over kommunernes ansvar for genoptræning Nye anbefalinger for hjertepatienter giver kommunerne ansvaret for rehabilitering efter hjertesygdom. Formanden for Dansk Cardiologisk Selskab er bekymret for svingende kvalitet.

Når hjertepatienter skal i rehabilitering, skal det ikke længere ske hos regionerne. Nu skal opgaven i stedet varetages hos kommunerne. Det er et af elementerne i Sundhedsstyrelsen nye anbefalinger for hjertesygdom, som skal sikre smidige patientforløb og skabe en mere klar opgavefordeling mellem kommunerne og regionerne. Og netop dette element bekymrer formanden for Dansk Cardiologisk Selskab  Lene Holmvang. »Vi har været betænkelige over for, hvordan alle kommunerne kan løfte opgaven ens og på samme niveau. Hvis kommunerne har et ujævnt udbud...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.