Går det godt nok ude i det nære væsen? Trods mange gode initiativer i kommunerne bliver det nationale blik ret så flakkende, når vi konkret skal udfolde, hvad vi mener med ’det nære sundhedsvæsen’. Der er behov for national retning og ledelse.

Der sker meget godt på grænsefladen fra kommune mod sygehus. Kommunerne har taget rimeligt kontant fat om forebyggelsesopgaven, og praksis bliver i disse år langt bedre og skarpere til tidlig sygdomsopsporing. Men hviler indsatsen på tilstrækkelig evidens, og følges indsatsen op med forskningsbaseret erfaringsopsamling, som kan sikre langsigtet optimering? Er der enighed med praksis om opgavefordelingen, når man fx taler rygestop eller ernæringsvejledning? Er der dobbeltfunktioner? Er der udækkede huller? Man taler lidt diffust om sundhedshuse. Muligvis en fornuftig tanke,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.