Forskere i forbindelse med genåbning af skoler: Over halvdelen af alle positive svar fra lyntest er falske
Lyntest for coronavirus med SOS International i Gigantium i Aalborg, tirsdag den 9. februar 2021. Regionerne Nordjylland, Midtjylland og Sjælland har stoppet samarbejdet med SOS International grundet problemer med kapacitet, dårlige hygiejneforhold samt lemfældig deling af borgernes sundhedsdata. Falck har overtaget opgaven og er i gang med at starte op igen med lyntests på statens regning.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forskere i forbindelse med genåbning af skoler: Over halvdelen af alle positive svar fra lyntest er falske Risikoen for falske positive svar fra antigentest vil sende skoleelever og lærere hjem i isolation uden grund, når skolerne skal lynteste lærere og elever. Ekspert opfordrer til større fokus på oplysning om opfølgende PCR-test.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind