Torben Klitmøller Hollmann.

FOA: Samfundet kommer til at mangle 40.000 sosu-medarbejdere Hver femte 16-årig skal blive sosu-medarbejder, hvis sundhedssektoren ikke skal mangle hænder om ti år. Det viser beregninger fra FOA.

Den danske sundhedssektor kommer til at mangle 40.000 sosu-medarbejdere, hvis ikke udviklingen vendes nu. Det viser beregninger, som FOA har lavet. Udviklingen bekymrer, men hverken FOA eller Danske Regioner står klar med en løsning. Med mindre kommuner og regioner finder en løsning, vil der ifølge FOA mangle 40.000 sosu’er i Danmark inden længe. Omtrent halvdelen af de manglende hænder kommer fra nuværende sosu’er, der går på pension i løbet af de næste ti år, mens den resterende halvdel kan tilskrives...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.