Flygtningebørn har under halvt så mange kontakter med børne- og ungepsykiatrien som danskfødte børn. Det viser et nyt studie, der er gennemført af en forskergruppe ved Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet. Forskergruppen er nået frem til sine resultater ved at sammenligne, i hvor høj grad de 24.427 flygtningebørn, der har fået dansk opholdstilladelse mellem 1993 og 2010, har haft kontakt med børne- og ungepsykiatrien i årene 1993 frem til 2012 i forhold...

Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge Borgere med en lav indkomst kan søge om kommunal hjælp til tandpleje, men ansøgningsprocessen er alt for bureaukratisk for målgruppen, siger forskere og tandlæger. Dårlige tænder er med til at holde folk ude af arbejdsmarkedet.
Skriv en kommentar
Professor advarer mod at droppe helbredstjek til flygtninge Det kan koste kommunerne penge, og risikoen for at overse smitsomme sygdomme og psykiske lidelser hos flygtninge vokser, hvis kommunerne stopper obligatoriske helbredstjeks.
1 kommentar
Ny direktør på Stevns nupper en dobbelt whopper Stevns Kommune ansætter ny direktør til at tage sig af både Center for Sundhed & Omsorg og Center for Børn & Læring.
Skriv en kommentar
Børn i mistrivsel kan få hjælp i to ud af tre kommuner Kommunerne er godt på vej med de lettilgængelige tilbud til børn og unge i mistrivsel, som alle skal have etableret ved årsskiftet.
Skriv en kommentar
Ny chef for social og familie i Nyborg De 300 medarbejdere i Nyborg Kommunes Social- og Familierådgivning får ny leder fra 1. april.
Skriv en kommentar
Cocktail af lægemangel og stigende henvisninger presser ADHD-udredning og behandling Børne- og ungdomspsykiatrien er presset i bund, viser årsrapport fra ADHD-databasen. Et bedre samarbejde med kommunerne kan forhåbentligt lette presset, mener psykiater.
Skriv en kommentar
Kommuner foran tidsplanen med hjælp til psykisk sårbare børn og unge: Sådan gør de i Holstebro Mere end 80 procent af landets kommuner er færdige eller i gang med at implementere lettilgængelige tilbud til børn og unge med psykisk mistrivsel. I Holstebro står de midt i at bygge et solidt tilbud op.
Skriv en kommentar
Sociale henvisninger skal hjælpe ældre ud af ensomheden To praktiserende læger har efter et langt tilløb fået gang i en ordning med sociale henvisninger i deres lokalområde i Københavns Kommune. Idéen er at få metoden udbredt til alle voksne over hele landet.
Skriv en kommentar
Indsats mod psykisk mistrivsel blandt børn og unge bliver landsdækkende Det tværsektorielle samarbejde STIME, der skal udbedre psykisk mistrivsel hos børn og unge, er nu implementeret i alle regioner og størstedelen af landets kommuner.
Skriv en kommentar
Aarhus klar med nyt tilbud til børn og unge i mistrivsel Den stigende mistrivsel blandt børn og unge betyder, at alle kommuner med udgangen af året skal tilbyde hurtig hjælp til børn og unge, der har ondt i livet. Aarhus Kommune etablerer nu Center for Trivsel.
Skriv en kommentar
Ny metode får flere unge i psykisk mistrivsel i gang igen Tre kommuner tester en individuelt tilpasset støtte til unge i psykisk mistrivsel, og det viser sig at flere unge kommer i gang og får det bedre. Og så er støtten billigere end den sædvanlige indsats.
Skriv en kommentar