Et stigende antal plejehjem har en fast tilknyttet læge
Der er flest udfordringer med at skaffe plejehjemslæger i Region Sjælland og Region Nordjylland, fortæller PLO-formand Jørgen Skadborg. Til gengæld er Syddanmark ifølge formanden allerede oppe på en lægedækning på over 80 pct., når det gælder faste læger på regionens plejehjem.

Et stigende antal plejehjem har en fast tilknyttet læge Siden 2020 har flere og flere plejehjem fået en fast tilknyttet læge. Det giver mere tryghed, og færre beboere bliver indlagt. Men der er stadig en udfordring i de områder, hvor der i forvejen er problemer med at fastholde og skaffe praktiserende læger, siger PLO-formand.

Det går den rigtige vej med at skaffe fast tilknyttede læger til landets kommunale plejehjem. Danske Regioner skønner, at mellem 70-75 procent af alle plejehjem nu har en plejehjemslæge. Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse. De faste plejehjemslæger er med til at forebygge, at beboerne indlægges unødigt. Det er den vej, vi gerne vil i regionerne. Det er samtidig en måde at aflaste det pres, vi oplever på akutmodtagelserne Heino Knudsen (S), formand, Regionernes Lønnings- og Takstnævn Det er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind