20 punkter, der beskriver, hvad der skal til, hvis brugerinddragelse skal blive en naturlig del af kerneopgaven i sundhedsvæsenet. Det har 140 eksperter lanceret i dag i et manifest. Det skriver Danske Patienter. I halvandet år har eksperterne diskuteret, hvorfor inddragelse af patienter og pårørende ikke er en systematisk praksis på hospitalerne og i de kommunale sundhedscentre. Nu har eksperterne, der er en del af Tænketank for brugerinddragelse, som Danske Patienter, KL og Danske Regioner står bag – i samarbejde med...

Sygeplejersker halverede tid hos borgere i prøvehandling med flash glukosemålere Sygeplejerskerne sparede 52 pct. af den oprindelige tid, der blev anvendt til blodsukkermålinger, samtidig med at kvaliteten i sygeplejen steg, da 11 borgere brugte flash glukosemålere i Aarhus.
Skriv en kommentar
Velfærdsaftale skal give arbejdsro, så Middelfart kan sætte ældreplejen fri Programlederen er ansat, og der bliver holdt møder og kigget på procesplan og organisering. Middelfart Kommune er i fuld gang med deres projekt, der skal sætte ældreplejen fri, men COVID-19 spænder ben og gør det svært at gøre som planlagt.
Skriv en kommentar
Markante forskelle i kommuners bevillinger af flash glukosemålere Fra ingen til 91 pct. Så store er de kommunale forskelle på, hvor mange borgere med diabetes der får bevilget en glukosemåle. Se, hvor mange flash glukosemålere din kommune bevilger her.
Skriv en kommentar
Pakkeløsninger skal reducere tryksår ‘Care bundles’ er afgørende i ny retningslinje for forebyggelse af tryksår. Meningen er at samle evidensbaserede indsatser i en pakke, som sundhedsfaglige kan bruge i mødet med med borgere, der er i risiko for at udvikle tryksår.
Skriv en kommentar
Ny retningslinje skal sikre bedre forebyggelse af tryksår En ny retningslinje med tværfagligt fokus skal forbedre praksis i at forebygge tryksår. Ledelsen og specialisterne skal på banen, hvis det skal lykkes, siger klinisk sygeplejespecialist Birgitte B. Skovgaard, der har skrevet den nye retningslinje.
Skriv en kommentarNye anbefalinger skal sikre sammenhæng i tværsektorielle forløb på demensområdet Sundhedsstyrelsen nye anbefalinger skal sætte overordnede rammer for organisering og samarbejde på demensområdet mellem kommuner, almen praktiserende læger og regioner.
Skriv en kommentarLæger trækker sig fra samarbejde om fedme i kommunerne Uenigheder om sundhedeffekten af vægttabsprogrammer får Dansk Selskab for Almen Medicin til at trække sig fra arbejdsgruppen, der skal lave nye anbefalinger om håndtering af fedme til kommunerne.
Skriv en kommentar
Mere ‘skal’ og mindre ‘kan’ er på vej til det kommunale sundhedsområde Jakob Kjellberg ser spændende nyt i, at økonomiaftalen mellem KL og regeringen lægger op til, at Sundhedsstyrelsen skal sætte retningen for kommunale sundhedsopgaver. Det kan betyde mindre råderum for kommunerne, men større lighed for borgerne.
Skriv en kommentar
Myndigheder på slingrekurs om værnemidler: Faglige organisationer kræver forklaring I pandemiplanen før coronakrisen vejledte Sundhedsstyrelsen sundheds- og plejepersonalet til at bruge de mest sikre åndedrætsværn. Da pandemien ramte, blev vejledningerne ændret markant. Læger og sosu’er kræver forklaring.
Skriv en kommentarNye retningslinjer for at hjælpe plejepersonale med at forebygge coronasmitte Sundhedsstyrelsen har lavet nye retningslinjer, der skal hjælpe plejepersonale til at forebygge smitte med coronavirus og give dem viden om, hvordan de bruger værnemidler.
Skriv en kommentar