Diabetespatienter koster milliarder ekstra i plejesektoren Diabetespatienter koster markant mere for plejesektoren end andre danskere gør. Det viser tal fra en rapport, der offentliggøres i dag.

En diabetespatient har et 50 pct. større merforbrug af plejesektoren i forhold til gennemsnitsdanskeren. Det viser et helt nyt forskningsstudie, Diabetes Impact Study, som Diabetesforeningen offentliggør i dag. Det betyder, at diabetespatienter har et merforbrug af af plejehjem, hjemmehjælp og hjemmesygepleje for i alt 6,3 mia. kr. i forhold til danskere uden diabetes. Forskellen skyldes, at diabetespatienter udvikler komplikationer på grund af deres sygdom, som kan medføre en lang række følgesygdomme. Forskerne bag rapporten har med den viden i baghovedet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind