Demente ældre indlægges mindre, jo ældre de bliver En ny analyse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at borgere med demens indlægges mindre, jo ældre de bliver – det er modsat tendensen for resten af befolkningen.

Det giver oplagt mening, at man indlægges mere, jo ældre man bliver, og som skavankerne æder sig ind på én. Men for borgere med demens er tendensen faktisk modsat. Det viser sig i to nye analyser fra Sundhedsdatastyrelsen, der indgår i »Statusrapport på demensområdet i Danmark« som Sundheds- og Ældreministeriet har udgivet. Til gengæld har borgerne med demens langt flere kontakter med kommunerne. Knap 40 procent af de 65+ årige borgere med demens bor i plejebolig pr. 1. januar 2014, mens...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind